HRNCE
Orientujete se ve své kuchyni tak dobře, že rozlišujete mezi hrncem a talířem maximálně v rámci své výbavy? Vůbec to není ostuda, naopak je to skvělá výzva, jak doplnit pomůcky do kuchyně a naučit se je správně používat. Hrnce jsou sice tradičním "nástrojem" na přípravu jídel, ale jejich výrobci se přesto snaží inovovat pro efektivnější a šetrné vaření. Jaké novinky tedy objevujeme v sortimentu hrnců?
Je to hrnec nebo kastrol?
V případě, že nevíme, použijeme pojem "nádoba na vaření", ale pokud by to znělo příliš dětinsky, přesněji řekneme, že hrnce využíváme spíše v modelovém řadu střední nebo nadrozměrné výšky. Průměr bývá obvykle užší, nebo takový, aby dobře zapadl na vařič pro dostatečné ohřátí jídla. Přípravu jídel zefektivňuje poklice s vyhovujícím průměrem pro daný typ hrnce. Manipulaci s hrncem zlehčují "uši", které by se neměly přehřívat - navíc jsou dnes konstruovány s ohledem na ergonomii rukou.
Během úklidu domácnosti jste nenašli menší, ale širší "nádoby" na rozdíl od hrnců? Není to jen designový aspekt, ale účelný pro používání kastrolů. Ty umožňují spíše ohřev zbytků hlavních jídel. Obvykle vyžadují větší průměr na varné desce, ale není to podmínkou.
Exkluzivní novinky v domácí přípravě jídel
Domácí grilování už není nic výjimečného, ale oboustranné možnosti dokážou překvapit. Konkrétně jde o kvalitní grilovací pánev, která umožňuje rychlou a efektivní přípravu masa a zeleniny z každé strany. Může se používat na více typech vařičů. Vyhovuje modernímu životnímu stylu a vytváří zdravé podmínky pro lidské trávení. Jídla se připravují s minimálním množstvím oleje a zachováním nejcennějších vitaminů a minerálů.
Naše zdraví je zachráněno moderním způsobem smažení. Dnes již probíhá bez velkého množství oleje, používá se teplovzdušné fritování, které získává na popularitě.